8ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – Νέα συναυλία

Αγαπητοί φίλοι της μουσικής και της κιθάρας! Το 8ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας σας υποδέχεται στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, για δεύτερη φορά φέτος!
Σε συνεργασία με τον κύκλο “Μουσικές του Κόσμου” παρουσιάζεται το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας στις 20:00 μια Συναυλία για σόλο fingerstyle ακουστική κιθάρα!

O Trevor Gordon Hall από την Αμερική, δεξιοτέχνης κιθαρίστας, συνθέτης του είδους, αλλά και εμπνευστή και εφευρέτης του Kalimbatar και η Εύα Ατματζίδου η πρώτη Ελληνίδα fingerstyle ακουστική κιθαρίστρια θα ξεδιπλώσουν τον δημιουργικό τους κόσμο, παρουσιάζοντας τις πρωτότυπες συνθέσεις τους για σόλο fingerstyle ακουστική κιθάρα, αλλά και ενδιαφέρουσες ιστορίες πίσω από την δημιουργία τους.

Έχοντας μια σύγχρονη και διευρυμένη αντίληψη για την κιθάρα, την προσεγγίζουν σαν μια πλήρη ορχήστρα, δημιουργώντας με τις ευφάνταστες ιδέες τους και τις υψηλών απαιτήσεων καινοτόμες τεχνικές τους έναν τεράστιο πλούτο ηχοχρωμάτων και μουσικών εικόνων, που αν δεν το δει κανείς, είναι δύσκολο να πιστέψει ότι μπορούν να παραχθούν από μια κιθάρα.

Τιμή εισιτηρίου : 7 ευρώ κανονικό, 5 ευρώ μαθητικό.
Εξαιρούνται οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο.

Παράλληλα, Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο Θ.Αγγελόπουλος και ώρα 10:00 π.μ. οι δύο καλλιτέχνες θα διδάξουν την τέχνη τους στους φίλους της κιθάρας! Προσεγγίζουν την κιθάρα ως μια πλήρη ορχήστρα δημιουργώντας με τις ευφάνταστες ιδέες τους και τις καινοτόμες τεχνικές τους έναν τεράστιο πλούτο ηχοχρωμάτων που είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι μπορούν να παραχθούν από μια κιθάρα.
Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι 20 ευρώ. Δηλώσεις συμμετοχής στο 697762938

TREVOR GORDON HALL:
https://www.trevorgordonhall.com/
Kalimbatar – Acoustic guitar, effects

EVA ATMATZIDOU:
http://www.evaatmatzidou.com/
Acoustic & 12string guitar, effects

O Trevor Gordon Hall, εξερευνητής της κιθάρας και των δυνατοτήτων της, έχει ήδη 8 δίσκους στο ενεργητικό του, συναυλίες σε πάνω από 14 χώρες και σε ιστορικούς χώρους, από το Carnegie Hall στη Νέα Υόρκη μέχρι το Σινικό τείχος.  Είναι μεταξύ άλλων και ο εμπνευστής ενός οργάνου που συνδυάζει την κιθάρα με την Kalimba, του Kalimbatar, όπως το ονομάζει, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο τα εκφραστικά του μέσα και τις δυνατότητες στην κιθάρα. Στο παίξιμο του συναντά κανείς ένας εύρος μουσικών καταβολών, που συγκινούν και εντυπωσιάζουν.
Έχει συμπράξει με τα μεγαλύτερα ονόματα της fingerstyle σκηνής και ανήκει στο δυναμικό της πρωτοπόρας στο είδος αυτό δισκογραφικής εταιρείας Candyrat Records.

Η Εύα Ατματζίδου είναι η πρώτη Ελληνίδα fingerstyle ακουστική κιθαρίστρια και συνθέτης, της οποίας οι συνθέσεις κυκλοφόρησαν διεθνώς από την αμερικάνικη δισκογραφική εταιρεία Candyrat Records, κινώντας από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον και γνωρίζοντας ευρεία αποδοχή και αναγνώριση, τόσο από το κοινό αλλά και από καταξιωμένους κιθαρίστες του είδους.Ανοίγοντας νέους ορίζοντες μουσικά και εξερευνώντας ακατάπαυστα τις δυνατότητες του οργάνου, οι συνθέσεις της για σόλο ακουστική και δωδεκάχορδη κιθάρα, εικονοπλαστικές και σύγχρονες, ξεχωρίζουν για το προσωπικό ύφος, τις ιδιαίτερες και καινοτόμες τεχνικές που χρησιμοποιεί, αλλά και την δημιουργική χρήση κάποιων εφέ (no loops / overdubbing).Ο επόμενος κύκλος συνθέσεών της αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2019.

Χορηγός επικοινωνίας η τηλεόραση της ΕΡΤ3 και η ΕΡΑ Καλαμάτας

Δείτε περισσότερα στο www.kalamataguitarfestival.gr