ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Το Δημοτικό Ωδείο είναι το μουσικό εργαστήρι της ΦΑΡΙΣ, το οποίο λειτουργεί από το 1985 και στεγάζεται σ΄ένα όμορφο παραδοσιακό κτήριο του 19ου αι., νότια του κάστρου, ειδικά διαμορφωμένο και πλήρως εξοπλισμένο για τις ανάγκες ενός σύγχρονου ωδείου. Εκεί, μέσα σ΄ ένα εύφορο και δημιουργικό κλίμα, με νέες μεθόδους διδασκαλίας, δίνεται η μουσική γνώση, τόσο στην κλασική μουσική, όσο και στην παραδοσιακή και βυζαντινή.

Πάνω από 500 παιδιά κάθε χρόνο συμπληρώνουν τη μόρφωσή τους με συναυλίες, ακροάσεις, εργαστήρια, σεμινάρια και διαλέξεις. Στο Δημοτικο Ωδείο Καλαμάτας έχουν φοιτήσει μέχρι σήμερα πάνω από 10.000 μαθητές κι έχουν διδάξει διεθνούς φήμης σολίστ, μέλη της ορχήστρας της ΕΡΤ, σολίστ τραγουδιστές της Ε.Λ.Σ., διακεκριμένοι συνθέτες, καθώς και καθηγητές πανεπιστημίων.

Αν συμπληρώσει κανείς και την εκάστοτε επιλεγμένη και άριστα καταρτισμένη διεύθυνσή του, δεν θα εκπλαγεί όταν μάθει ότι μέχρι σήμερα έχει δώσει 35 διπλώματα και 125 πτυχία. Ότι κάθε χρόνο μαθητές του μπαίνουν με υποτροφία σε Ακαδημίες του εξωτερικού, παίρνουν πρώτα βραβεία σε πανελλήνιους διαγωνισμούς, αλλά και επιστρέφουν για να διδάξουν ως καθηγητές στα τμήματά του.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, το τμήμα Τζάζ, το τμήμα Παραδοσιακής μουσικής, η τρίφωνη παιδική Χορωδία και γενικώς οι καλλιτεχνικές δυνάμεις του Ωδείου κάνουν αισθητή την παρουσία τους όχι μόνο στο κοινό της Καλαμάτας, αλλά και στις γειτονικές πόλεις. Εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν όλα τα είδη μουσικής στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, «Καλλιτεχνικά Καφενεία» στην αίθουσα διαλέξεων του Ωδείου, συνεργασίες με ελληνικούς και ξένους πολιτιστικούς φορείς (Εθνική Λυρική Σκηνή, Ορχήστρα Καμεράτα, Παιδική Χορωδία της Βιέννης κ.ά.) συμπληρώνουν το έργο του Ωδείου.

Επικοινωνήστε με το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Διεύθυνση : Πλατεία Βιλλεαρδουϊνου, Πλ. Υπαπαντής, ΚΑΛΑΜΑΤΑ 24 100
Τηλ: 27210 21881,
Fax: 27210 81885
E-mail: dimodkal@otenet.gr