Πανσέληνος στο Κάστρο με Ορχήστρα Εγχόρδων του Mozarteum

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “2ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας” (“2nd International Kalamata Music Days”) που διοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και σε συνεργασία με την Αυστριακή Πρεσβεία (Ελληνοαυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι 2018) την Κυριακή 26 Ιουλίου, στις 21:00, στο Αμφιθέατρο του Κάστρου θα φιλοξενήσουμε την Ορχήστρα Εγχόρδων “Strings in Motion”.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ «2ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας» το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας συνεργάζεται με την θερινή Ελληνοαυστριακή Ακαδημία εγχόρδων του Χρήστου Κανέττη “STRINGS IN MOTION”.

Το πρόγραμμα “STRINGS IN MOTION” περιλαμβάνει σεμινάρια και μαθήματα για έγχορδα (βιολί, βιόλα και βιολοντσέλο) καθώς και ένα μουσικό εργαστήρι όπου απόφοιτοι και καθηγητές του Mozarteum του Salzburg και του Κρατικού Ωδείου του Innsbruck, συνεργάζονται με τους νέους μαθητές της θερινής Ακαδημίας στην πραγματοποίηση δύο συναυλιών με έργα για ορχήστρα εγχόρδων αλλά και μουσικής δωματίου.

Ο καθηγητής Χρήστος Καννέτης (καθηγητής βιολιού, βιόλας και μουσικής δωματίου στο πανεπιστήμιο Mozarteum του Salzburg και στο Landeskonservatorium του Innsbruck) είναι ιδρυτής της Ακαδημίας και διδάσκει βιολί και μουσική δωματίου στους νέους μουσικούς αλλά και απόφοιτους του Mozarteum συνεπικουρούμενος από την Anita Mitterer (βιολί, βιόλα & κουαρτέτο εγχόρδων-καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Mozarteum του Salzburg) και τον Florian Simma (βιολοντσέλο και μουσική δωματίου – πρώτο τσέλο της συμφωνικής ορχήστρας Mozarteum

του Salzburg και καθηγητής στο Landeskonservatorium Innsbruck).

Το Πρόγραμμα αυτό είναι μία πλατφόρμα καλλιτεχνικής συνάντησης και εποικοδομητικής συναναστροφής ταλαντούχων Ελλήνων μουσικών με συνομήλικους ομότεχνούς τους από την κεντρική Ευρώπη με επίκεντρο το μουσικό πανεπιστήμιο του Mozarteum του Salzburg.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, στις 26 Αυγούστου στο Αμφιθέατρο του Κάστρου της Καλαμάτας, την βραδιά της πανσελήνου του Αυγούστου, η Ορχήστρα εγχόρδων της Ακαδημίας θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με έργα W.A.Mozart, E.Lalo, F.Kreisler και Ν. Σκαλκώτα, ενώ την Δευτέρα στις 27 Αυγούστου, στις 21:00, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας θα παρουσιαστεί ένα πρόγραμμα με έργα μουσικής δωματίου.

Η διεθνής Ακαδημία εγχόρδων «Stings in Motion» τελεί υπό την αιγίδα και υποστηρίζεται από την Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα καθώς και τις κυβερνήσεις του Βόρειου (Αυστρία) & Νότιου (Ιταλία) Τιρόλου και του οργανισμού EUREGIO.

Το φεστιβάλ “2ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας” (“2nd International Kalamata Music Days”) τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Ορχήστρα Εγχόρδων του Mozarteum - Strings in Motion