Οι “Μουσικές του Κόσμου” πετούν με τα φτερά του τραγουδιού

οι “Μουσικές του Κόσμου” ακουμπούν “στα φτερά του τραγουδιού” και απογειώνονται την ερχόμενη Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 20:00, στο Αμφιθέατρο “Θ. Αγγελόπουλος”.

Δεκαπέντε τραγουδιστές από την Καλαμάτα και την Αθήνα ενώνουν τις φωνές τους σε μια βραδιά λυρικού τραγουδιού με διάσημες Άριες, ντουέτι και τρίο από την εποχή του Μπαρόκ μέχρι τον ώριμο Ρομαντισμό. Από τον G.F.Händel στον W. A. Mozart και από τον G.Rossini στον A.Dvorák γνωστοί ήρωες, που αγαπήθηκαν διαχρονικά από τους λάτρεις της Όπερας, θα παρουσιαστούν μπροστά σας σε μια βραδιά αποθέωσης του λυρικού τραγουδιού.

Και αυτό που ενώνει όλους τους τραγουδιστές που συμμετέχουν δεν είναι μόνο η αγάπη τους για την μουσική και το χάρισμά τους, αλλά ένας άνθρωπος που τους εμπνέει και τους μυεί με περίσσια γνώση και αγάπη στον μαγικό κόσμο της ανθρώπινης φωνής!

Η Χριστίνα Γιαννακοπούλου, μία σπουδαία τραγουδίστρια και παιδαγωγός που εδώ και 15 χρόνια τιμά την πόλη μας (και πατρίδα της) με την παρουσία της στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Συμμετέχουν οι :
Ναταλία Γλέζου, Όλγα Γραμματικοπούλου, Βασιλική Κουτσανδρέα, Βίλλη Κυριακοπούλου,
Ειρήνη Μπιλίνη -Μωραΐτη, Ορέστης Μπίλιος, Ναταλία Μποζίκα, Ανθία Παπαδοπούλου,
Έφη Παπαδοπούλου, Όλγα Παπακωνσταντίνου, Μιχάλης Πλατανιάς, Δήμητρα Σακελλαροπούλου,
Ελεάννα Σαραμάσκου, Σοφία Συμεωνίδου, Μαριάννα Φλώρου.

Στο πιάνο:
Γιάννης Αερινιώτης

Οι “Μουσικές του Κόσμου” είναι ένας κύκλος εκδηλώσεων που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας σε συνεργασία με τον σύλλογο “ΤΕΡΨΙΣ”.

Ο κύκλος φέτος είναι αφιερωμένος στην ανθρώπινη φωνή. Η ανθρώπινη φωνή από τους αρχαίους πολιτισμούς μέχρι και σήμερα αποτέλεσε και αποτελεί αφορμή, έμπνευση, λόγο και αιτία για τα μεγαλύτερα αριστουργήματα του γήινου πολιτισμού.

Ο λόγος, η ποίηση, το τραγούδι, η προσευχή,το γλέντι, η χαρά, ο πόθος, το παραμύθι, ο θρήνος, το μοιρολόι, ο πόνος από την στιγμή της γέννησης μέχρι και το τέλος του κόσμου εκφράζονται και εκφέρονται με τον ήχο της ανθρώπινης φωνής. Αυτός θα είναι και ο στόχος του φετινού κύκλου.

“Η ανθρώπινη φωνή της μοναξιάς και της σιωπής…”
όπως έγραψε το 1932 στο συννεφιασμένο Λονδίνο, ο Γιώργος Σεφέρης.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του κύκλου έχει αναλάβει η Κατερίνα Παλαιολόγου.

Χορηγός επικοινωνίας η τηλεόραση της ΕΡΤ3 και η ΕΡΑ Καλαμάτας.

Eίσοδος: κανονικό 7 ευρώ και φοιτητικό, μαθητικό 5 ευρώ, δωρεάν είσοδος για ανέργους.