ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ

Η Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας, που στεγάζεται στο Ζουμπούλειο Μέγαρο, είναι εξοπλισμένη με σύγχρονη και κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή και το κάθε διδακτικό έτος περιλαμβάνει ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα με μαθήματα κλασσικού μπαλέτου, σύγχρονου χορού, τζάζ, αυτοσχεδιασμού, Tai chi και μουσικοκινητικής αγωγής.

Λειτουργούν, επίσης, τμήματα γυμναστικής ενηλίκων, προεπαγγελματικό τμήμα (φυτώριο) και ειδικά τμήματα προετοιμασίας για πτυχία της Βασιλικής Ακαδημίας Xορού του Λονδίνου( R.A.D.). Στη διάρκεια του έτους οργανώνονται επιμορφωτικά προγράμματα που απευθύνονται τόσο στους μαθητές όσο και στους δασκάλους του χορού.

Η Δημοτική Σχολή Χορού της Καλαμάτας θεωρείται πρότυπη σχολή στο είδος της κάτι που επιβεβαιώνεται από τον αριθμό των σπουδαστών και την υψηλή βαθμολογία που αποσπούν από τους καθηγητές – εξεταστές της RAD με την οποία συνεργάζεται εποικοδομητικά η Σχολή, αλλά και από τους μαθητές που μετά από σπουδές στο χορό σε σημαντικές σχολές της Ελλάδας και του εξωτερικού εργάζονται ως επαγγελματίες της τέχνης του χορού. Η ίδρυση του Διεθνούς Κέντρου Χορού Καλαμάτας το 1995 επέδρασε θετικά στη λειτουργία της σχολής και της έδωσε μια νέα ώθηση.

Επικοινωνήστε με τη Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας

Διεύθυνση : Παν. Καίσαρη 6-10 Καλαμάτα 24133
Τηλέφωνο : 27210 83086
Fax: 27210 26966